tiistai 20. tammikuuta 2015

RESEPTI: KANAPASTA

Tällä hetkellä oon kipeänä enkä pysty kauheasti mistään muusta postaamaan, on meinaa sen verran heikko olo. Alkaa hengästyttämään jo pelkästä seisomisesta! Yritän kuitenkin kerätä motivaatiota koulutehtävien tekemiseen, etten jäisi ihan jälkeen (ja hyvä yritys varmaan onkin haha). Multa kuitenkin toivottiin viikko pari sitten tämän (click) kanapastan ohjetta, ja tässä se nyt tulee.



KANAPASTA

1rkl öljyä - 1 sitruunan kuori ohuina suikaleina - 1tl tuoretta inkivääriä hienoksi pilkottuna - 1tl sokeria - 250g omavalintaista pastaa - 50g voita - 225g kanasuikaleita - 1punasipuli hienoksi silputtuna - puolikas ruukku persilaa (halutessaan enemmän) - suolaa ja pippuria

1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sitruunankuori ja kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen 5 minuuttia. Lisää joukkoon inkivääri ja sokeri. Lisää suolaa ja kypsennä hämmentäen vielä 2 minuuttia. Kaada joukkoon vesi, kiehauta ja kypsennä 5 minuuttia tai kunnes nestettä on puolet jäljellä.

2. Keitä pastaa n. 8-10 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.

3. Sulata puolet voista paistinpannussa. Lisää kana ja sipuli ja paista 5 minuuttia tai kunnes kanakuutiot ovat kauttaaltaan ruskistuneita. Sekoita joukkuun sitruuna-inkivääriseos ja paista minuutti. Lisää persiljanlehdet ja paista vielä 3 minuuttia koko ajan sekoitellen.

4. Valuta pasta ja siirrä se lämpimään tarjoiluastiaan. Lisää joukkoon loppu voi ja sekoita hyvin. Lisää kanakastike ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

4 kommenttia:

  1. Namii! Ihana tää sun blogi : )

    VastaaPoista
  2. Tää ohje vaikuttaa ihan superhyvältä <3 Pitää todellakin kokeilla, koska kana on hyvää melkeen missä vaan ja tää ohje vaikuttaa sopivan simppeliltä arki-iltana kokattavaks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeep vaik mulle toi vaikutti vähän haastavalt mut onneks iskä teki :D

      Poista