torstai 27. marraskuuta 2014

HOT CHOCOLATE

Meillä loppus eilen koeviikko ja sen kunniaksi mä päätin heti kotiin päästyäni kokeilla uutta kaakaoreseptiä, jonka blongasin netistä. Tähän tulee siis pohjalle suunnilleen puoli mukillista kuumaa kuumaa maitoa, johon sekoitetaan oikeaa kaakaojauhetta. Tietysti parempihan on, jos käyttää oikein tummaa suklaata, mutta mulla ei ollut nyt aikaa sellaisen hankintaan:D. Kaakaon päälle kaadetaan vaan lämitettyä maitovaahtoa ja juoma on valmis nautittavaksi!

Ja toi lämmin maitovaahto kannattaa valmistaa rasvattomasta maidosta. Se pysyy paremmin koossa kuin normi maito, eikä käy niin kuin mulle alimmassa kuvassa; vaahto sulaa kaakaoon ja loppujenlopuksi sitä ei enää ole (paitsi jos juo nopeasti). Vaahto valmistetaan liedellä hiljaisella lämmöllä, jottei maito pala pohjaan. Sitä sekoitetaan koko ajan vispilällä voimakkaasti, ja kun se on vaahtoutunut niin kaadetaan kaakaon päälle. Kaakaojauhetta kannattaa juomaan laittaa aika paljon verrattuna maitomäärään mihin se sekoitetaan, koska se laimenee maitovaahtoa lisätessä.

2 kommenttia:

  1. Ooi, näissä ankeissa ja harmaissa keleissä on ihan parasta se, kun saa ihan luvan kanssa herkutella kuumalla kaakaolla! :D on muuten niin kiva blogi, että piti liittyä lukijaksi :)

    VastaaPoista
  2. Niin on! Piristää kummasti :) Ja oi kiva kuulla, tervetuloa lukemaan!

    VastaaPoista